Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Top of Arjeplog | Arctic Circle Race

Vi finns i monter B09:25

Explore 9-11 mars 2018: Fånga toppkänslan! Top of Arjeplog står för upptäckarlust och glädjen att vandra. Vi ställer ut tillsammans med Silver Resort i Arjeplog som berättar om sitt gedigna sommarprogram. Inte minst riktar man sig mot barnfamiljer. Arjeplogs kommun erbjuder en stor fjällskärgård med över 8 000 sjöar och vattendrag, något av Sveriges bästa fiske och fjällnära natur. Hos hos kan du få info om Arctic Circle Race den 18/8 2018. Ett fjällopp på 17 km.
I vår monter Top of Arjeplog hittar du även sommarmaterial från Arvidsjaurs kommun, Älvsbyns kommun och Inlandsbanan.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Mer än tio procent av fjällkommunen Arjeplogs invånare är idag toppvandrare. Bakgrunden är förstås ett redan stort intresse av att vistas ute i naturen, men med Top of Arjeplog blev det många som la in en extra växel. Det speciella kortet utformades i april 2012 och i maj var allt igång. Första sommaren deltog ett femtiotal. Idén infann sig snabbt om att just tio toppar skulle vara målet, men att det skulle finnas prischanser om man tog fem. Av de som tagit alla tio är åldern mellan tre år – 81 år. Alla som bestiger fjäll har självklart inte toppkort och en del lämnar heller inte in sina efter säsongens slut. Men man kan göra ett överslag. Det visar att sexhundra medverkat och om man utgår från angivna toppar blir det sju toppar per vandrare vilket ger närmare 4 200 toppbestigningar. Uppskattad sträcka för alla som lämnat in kort är i snitt 9,9 km/vandrare vilket ger siffran 41 372,1 km. Det är något mer än ett varv runt Jorden (omkretsen är 40 075 km). Om man räknar in Älvsbyn och Arvidsjaur – som startat senaste åren – blir det totalt ca 15 537 bergsbestigningar.
– Med toppturerna har folk börjat att turista i sin egen kommun. Generationer vandrar tillsammans och det är samtidigt ett sätt att bättra på sin kondition, säger Anna Blomgren, turistbyråansvarig i Arjeplog, som under flera somrar har vandrat med hela familjen, man och fyra barn, på toppar.
Hitta oss på kartan

Varumärken

 • Top of Arjeplog - Sverige

Kategorier

 • Föreningar
 • Outdoor
 • Turism
 • Upplevelse
 • Övrigt

Bilder

 • Top of Arjeplog – Veälbmábuovdda

  Top of Arjeplog – Veälbmábuovdda . Ett av våra mest populära vandringsmål är Veälbmábuovdda som betyder ett berg/fjäll med kal top med skog runt om. Veälbmá betyder ´sel, lugnvatten´ och namnet är nedtecknat på umesamiska. Höjden av toppen är 710 m.ö.h.

  Foto © Maria Söderberg / Top of Arjeplog)
  (Bilden kan fritt användas för den som nämner Top of Arjeplog, ange bara fotografnamn).

 • Top of Arjeplog – Ájlisvárre

  Top of Arjeplog – Ájlisvárre . Snöfrid Blomgren, 4 år, med sin pappa Gussar som vandrat på fler toppar än de flesta.

  Ájlisvárre är ett berg 720 m.ö.h. med kal topp väster om Maddávvre-sjöarna. På berget finns en känd samisk offerplats. En gård med samma namn ligger under bergets västra ände vid stranden av Suobddekjávrre, Suäbbdekjávvre.
  Foto © Maria Söderberg Top of Arjeplog
  (Fri att använda)

 • Arctic Circle Race – vandring till starten i Guijaure

  Arctic Circle Race – vandring till starten i Guijaure. Arctic Circle Race – spring polcirkellopp med oss! Söndag kl. 12.00 berättar Kristina Henschen hur det var att springa 17,5 km i fjällterräng mellan Guijaure och Polcirkeln. Vandra till startplatsen dagen innan och njut av en god middag vid fjällsjön. Man kan också ta helikopter samma morgon till startplatsen (pris endast 600 kr). Startavgift för loppet 500 kr. Anmälningsstart 6 maj.
  Plats: Monter B09:25
  Foto © Maria Söderberg
  Fri att använda om Arctic Circle Race omnämns.

 • Arctic Circle Race – ett Polcirkellopp

  Arctic Circle Race – ett Polcirkellopp. Arctic Circle Race – spring polcirkellopp med oss! Söndag kl. 12.00 berättar Kristina Henschen hur det var att springa 17,5 km i fjällterräng mellan Guijaure och Polcirkeln. Vandra till startplatsen dagen innan och njut av en god middag vid fjällsjön. Man kan också ta helikopter samma morgon till startplatsen (pris endast 600 kr). Startavgift för loppet 500 kr. Anmälningsstart 6 maj.
  Plats: Monter B09:25
  Foto © Björn Helamb
  Fri att använda om Arctic Circle Race omnämns.

 • Top of Arjeplog – till Tjårrok efter Kungsleden

  Top of Arjeplog – till Tjårrok efter Kungsleden. Foto © Maria Söderberg
  Fri att använda om Top of Arjeplog nämns.

Kontakta oss

Top of Arjeplog | Arctic Circle Race

Midsommarviken 1 938 94  Arjeplog Sverige